Geen onderdak meer vanaf 1 januari 2022

door | 30 maart 2021
Verhuizen? Dakloos!

Afgelopen week hebben wij het bericht gekregen dat ons pand, per 1 januari 2022 niet meer door ons gebruikt mag worden. Wij zijn als stichting dan ook vanaf dat moment dakloos, helaas! Het is ons helaas niet duidelijk wat er met deze locatie gaat gebeuren. Op dit moment weten we dat het pand plat gaat en er geen ruimte meer voor ons zal zijn.

Omdat we straks geen pand meer hebben zullen wij per omgaande geen gebruikt speelgoed meer in ontvangst nemen, hiervan hebben wij momenteel genoeg op voorraad. Wel zullen we nog nieuw speelgoed in ontvangst nemen zodat we de kinderen die bij ons komen met hun verjaardag en straks de feestdagen nog kunnen voorzien van mooie, nieuwe spullen.

Geen pand, (nog) geen vooruitzicht.

Helaas weten we hoe moeilijk het is om als Stichting een betaalbare locatie te vinden. We geven de moed nog niet helemaal op, maar we zien het wel somber in. Betaalbare ruimte is helaas schaars, zelfs in een stad als Wageningen blijkt het erg lastig te zijn.

Ja, ook ondanks de vele leegstaande panden. De prijzen voor de huur ligt domweg te hoog. Onze stichting is een ANBI en niet vermogend genoeg om zelf een pad aan te kopen, helaas.

We zullen dan ook ons best doen om een nieuwe locatie te vinden, wellicht is er een bedrijf dat ons wil helpen, een investeerder of gewoon domweg iemand met een goed hart.

Hoe gaat het dan moet de hulp?

Voor dit jaar garanderen we, voor zover Corona ons dat toestaat de hulp aan onze bezoekers. Zij kunnen (op afspraak) langskomen om speelgoed op te halen en de verjaardagsbox op te halen.

Wij zullen eind van het jaar, vermoedelijk oktober weer open zijn voor het ophalen van cadeautjes voor de feestdagen door ouders. Dit zal dan ook de afsluiting zijn van dit jaar.

Tien jaar… en dan? Hoop houden!

Moeilijk! Na tien jaar zijn we opnieuw dakloos, we weten niet waar het ons gaat brengen dit jaar. Als we een nieuwe plek vinden gaan we uiteraard verhuizen, mocht dit niet lukken… dan gaan we na de opening voor de feestdagen alles opruimen en sluiten we tien jaar Speelgoedbank Wageningen af.

Voor nu proberen we hoop te houden! Mocht u wellicht een betaalbaar (zeg gerust goedkope) locatie hebben die wij kunnen huren? Of bent of kent u iemand die financieel krachtig is en ons kan en wil helpen? Laat het ons weten (speelgoedbankwageningen@gmail.com) of via het nummer op onze website.