Nieuwe huisvesting, voorjaar 2022!

door | 23 september 2021

Toen we te horen kregen dat we onze huidige locatie moesten verlaten was dat een flinke domper zo tijdens ons 10-jarig bestaan. Na maanden onzekerheid is het nu zeker, we hebben een nieuw onderkomen gevonden! We zijn er nog niet, het is een loods die verbouwd zal moeten worden. Er moet veel werk verzet worden, de handjes zijn er en nu zijn we op zoek naar sponsoren, organisaties en/of bedrijven die ons aan de benodigde materialen kunnen helpen.

10- jarig bestaan

Dit jaar was er eigenlijk het plan om er een jaar met een feestje voor bezoekers en vrijwilligers van te maken. Echter na het bericht dat we geen dak boven ons hoofd meer zouden hebben vanaf 2022 lieten we dat los, er waren andere zaken te regelen!

We vieren dan ook niet ons 10-jarig bestaan maar straks ons 10,5 jarig bestaan ergens in het voorjaar als we kunnen gaan heropenen op onze nieuwe locatie!

Waar gaan naar….

We gaan verhuizen naar Industrieweg 3-5 in Wageningen, het pand bestaat uit meerdere delen waardoor we het pand met een aantal organisaties delen. Het grote voordeel is dat onze nieuwe locatie wat meer privacy geeft aan onze bezoekers.

Foto: Johan Mulder

Veel te doen!

Er is nog veel te doen voor we open kunnen op de Industrieweg, het is een loods waar alles aan gedaan moet worden. Om te beginnen moet er nog een wand worden geplaatst, daarna moet al het gas, water en licht nog aangelegd worden. Ook het sanitair, keukenblokken, aansluitingen voor de apparatuur moet nog aangelegd worden.

Het is een grote lege ruimte waar toiletten, schoonmaak plek, keuken, kantoortje, opslag en natuurlijk onze “winkel” in moeten komen. Kortom, genoeg te doen!

Gelukkig zijn de handen inmiddels geregeld, zowel vrijwilligers als professionals gaan ons helpen en dat is super fijn!

Ook leuk!

RTV Rijnstreek interviewde onze vrijwilliger Bert vd Weerd! Check het interview via DEZE link!

Begroting, offertes, subsidies en donaties

Inmiddels is de begroting voor de verbouwing weer bijgeschaafd, zijn er offertes aangevraagd, subsidie aangevraagd en zijn de eerste donaties voor de verbouwing ontvangen!

De firma Bosman Beheer verhuurt ons de loods voor een nette prijs, overigens zijn wij hierover getipt door De Wageningse Uitdaging. De gemeente Wageningen steunt ons met een financiƫle bijdragen en Welsaam helpt ons aan een subsidie.

Er zijn verschillende ondernemers en professionals die met ons meedenken, die onze lijstjes bekijken en nog eens checken. Mee zijn wezen kijken op de nieuwe locatie en straks voor kostprijs of soms zelfs kosteloos komen werken.

We zijn heel blij dat er mensen, organisaties en bedrijven zijn die ons steunen, dat geeft moed voor de toekomst!

Opening nieuwe locatie Speelgoedbank Wageningen e.o.

De nieuwe locatie verwachten we in het voorjaar van 2022 te kunnen openen, er zal ongeveer een half jaar nodig zijn om te verbouwen en alles klaar te krijgen. Ook zullen we moeten verhuizen, alles zal naar de Industrieweg moeten. We hopen dat alles direct vanuit de Tarthorst naar de Industrieweg kan, maar dit zal de tijd ons leren.

Vanaf het voorjaar kan het grote inrichten en klaarmaken voor gebruik, dat is spannend en heel leuk tegelijkertijd! Met frisse moed, een nieuwe locatie op naar nog heel wat jaartjes Speelgoedbank Wageningen!

We zullen tot en met oktober 2021 nog geopend zijn voor de reguliere ophaal momenten op de Tarthorst, later dit jaar zijn we nog op afspraak geopend voor de feestdagen. In december gaan we starten met alle spullen uitzoeken, inpakken, afbreken en opslaan.

Al met al zullen we dus een aantal maanden niet geopend zijn voor het ophalen van speelgoed, ook het inleveren van speelgoed is nog altijd niet mogelijk. Alles zal weer in het voorjaar van 2022 mogelijk zijn, hopelijk heeft iedereen begrip voor de situatie en zien we jullie in het voorjaar van 2022 op onze nieuwe locatie!