Vandaag nog 20 dagen….

door | 28 oktober 2013
Tot Sint aankomt in Nederland, dat Sinterklaas aan wal stapt in Nederland weet vrijwel ieder kind. Dat er bij dit kinderfeest cadeautjes horen weten ze ook… alleen is het voor niet alle kinderen zo’n feest als ‘normaal’.
 
De kinderen die bij Speelgoedbank Wageningen komen krijgen helaas niet altijd cadeautjes met hun verjaardag, laat staan met Sinterklaas of kerst.

Is het niet zuur, dat het gemiddelde gezin in Nederland een hele zak of misschien wel meerdere zakken cadeautjes heeft met Sinterklaas (en als daar niet aan gedaan wordt met kerst) en de kinderen die bij ons komen niet eens één of twee cadeautjes?

Vorig jaar vertelde een vader bij ons het verhaal wat het jaar ervoor speelde…
Zijn dochtertje kwam thuis van school na dat het sinterklaasavond was geweest, verdrietig en teleurgesteld in Sinterklaas, ze begreep het niet. Zij zei ‘Papa, Sinterklaas geeft cadeautjes als je lief bent geweest…. ik heb niets gekregen papa, dus ik ben stout.’

Het gezin voelde zich genoodzaakt hun kinderen te vertellen dat sinterklaas een fabel is tot hun maatschappelijk werker vertelde dat ze bij ons terecht konden voor wat speelgoed.
Na de feestdagen kwam het gezin weer bij ons voor de reguliere afname, de ouders vertelde dat hun dochter vol trots in de klas vertelde dat ook zij cadeautjes hadden gekregen… ze hoefde niet op te zien tegen de schooldag na Sinterklaas want ook zij had iets te laten zien en over te vertellen!

Toen deze papa ons dit verhaal vertelde dachten we direct… hier doen we het dus voor.

Wilt u ons ook helpen om deze kinderen dat kleine stukje ‘nostalgie’ mee te geven?
Wij zijn nog op zoek naar grotere cadeautjes (indicatie: groter als de schoen, ‘duurder’ als € 3,–).
U kunt natuurlijk zelf op pad gaan en het bij ons brengen, ziet u dat niet zitten of bent u niet in de gelegenheid dan is een financiële gift ook erg welkom. Onze vrijwilligers zullen dan speelgoed gaan kopen van u gift. Elk cadeautje is er één!

Bedankt voor het lezen van dit bericht,

Met vriendelijke groet,

St. Speelgoedbank Wageningen
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *