Vrijwilligers gezocht!

door | 5 januari 2020

Speelgoedbank Wageningen heeft nieuwe vrijwilligers nodig! We zoeken mensen die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken en ons willen komen helpen met alles wat we doen bij de Speelgoedbank. Of het nu poetsen, opruimen of klanten helpen is… alle hulp is welkom!

Wat hoort er allemaal bij?

Als vrijwilligers krijg je van alles te doen! Het speelgoed dat bij ons word ingeleverd moet uitgezocht, getest en schoongemaakt worden. Daarna gaat het onze voorraad in waaruit de “winkel” gevuld wordt voor als de kinderen langskomen.

Tijdens die ophaal momenten moet er een relatief simpele administratie bijgehouden worden en begeleiden we de bezoekers (indien nodig of gewenst) in hun zoektocht naar het juiste speelgoed.

Als het rustig is of er is ruimte om ander werk te doen gaan we verder met het uitzoeken en schoonmaken van het speelgoed of het opruimen en schoonmaken van onze locatie.

Speelgoedbank Wageningen zoekt vrijwilligers

Naast de reguliere openingstijden, zijn er nog onze ’topdrukte’ weken in oktober en november, dan zijn wij druk met de voorbereiding van onze openingstijden voor ouders. In november zijn we dan een aantal avonden geopend voor ouders/verzorgers zodat zij cadeautjes voor de feestdagen kunnen komen uitzoeken.

Verder zijn er in deze tijd veel inzamelingsacties voor Speelgoedbank Wageningen, dus is er een piek als het gaat om het uitzoeken, testen, schoonmaken en sorteren van het ingeleverde speelgoed.

Extra activiteiten!

Op de molenmarkt!

Naast het draaiende houden van de speelgoedbank doen onze vrijwilligers ook nog andere activiteiten. We zijn bijvoorbeeld op een aantal markten per jaar in Wageningen aanwezig om spelletjes en puzzels te verkopen waarvan we er veel hebben.

Van de opbrengsten kunnen we nieuwe cadeautjes kopen voor de verjaardagen van de kinderen en voor de feestdagen.

Een aantal vrijwilligers kunnen schminken en ook zij zijn aanwezig op de markten. Op die manier proberen we nog net even wat extra geld binnen te harken!

Moet je er altijd zijn?

Nee! Het is juist de bedoeling om onze vrijwilligers groep uit te breiden zodat de huidige vrijwilligers wat meer lucht krijgen en er niet elke keer hoeven te zijn. Dat we de planning makkelijker gevuld krijgen en mensen zich niet schuldig hoeven te voelen als ze niet kunnen.

Dat regelen we zo….

Elk jaar maken we een aantal afspraken in datumprikker, daarin nodigen we alle vrijwilligers uit die ingezet willen worden. Dit zijn aparte datumprikkers voor ophalen, inleveren, markten, schminken en incidentele activiteiten zoals extra opruim en schoonmaakavonden.

We vragen vrijwilligers hier op te reageren zodat we kunnen gaan kijken of we ook echt open kunnen of een extra activiteit kunnen uitvoeren. Hierin ben je vrij om aan te geven of je kan of niet, kan het niet? Dan geef je dat gewoon aan.

In het kort

Ben je niet vies om je handen vuil te maken bij het uitzoeken, schoonmaken en testen van speelgoed? Wil je ook wel eens even een schoonmaakklusje doen en een klant te woord staan? Uiteraard gezellig een kopje koffie drinken of lijkt het je leuk om met ons mee te gaan naar een markt? Laat het ons weten via speelgoedbankwageningen@gmail.com of het contactformulier op onze site.

De enigste vereiste die wij als organisatie hebben vastgelegd is dat vrijwilligers niet tot onze doelgroep mogen behoren. Heeft u zelf recht op armoedehulp, dan kunt u ons helaas niet komen helpen.

Mocht u vragen hebben of meer willen weten, laat het ons gerust weten.

Wat bieden we?

Heerlijke kopjes koffie, thee of limonade met zo nu en dan wat lekkers, gezelligheid en een kerstcadeautje!

Hopelijk tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *